Bedömningar 2021

Fölchampionat på Strömsholm

Årets AGRIA-fölchampionat går av stapeln den 11 september på Strömsholm. Fina priser väntar – Agria sponsrar med prispengar, alla deltagare får rosett och goodiebag. Många fribetäckningar är också med på prisbordet, missa inte detta!

Alla föl som uppnår kvalgränsen på 78% för hoppföl och 80% för gångartsföl hos någon av de arrangerande föreningarna (Värmland, Gävleborg, Dalarna och Mälardalen) är kvalificerade .
Föl visade hos andra föreningar är välkomna mot förhöjd startavgift i mån av plats.
Domare Jan-Ove Olsson
Varmt välkomna!

Anmälan via TDB

 

 

Vi har härliga priser att dela ut från våra samarbetspartners, och som ni alla känner till är Back on Track ny i gänget och delar ut en MIPS EQ3-ridhjälm till det ekipage som är lagom utbildad för sin ålder och ger ett harmoniskt och väl förberett intryck.

Uppdaterade regelverk:

Unghästtest

Ridhästtest

De viktigaste ändringarna:

  • Du kan nu delta grenspecifikt i Ridhästtestet med din 4-åring eller 5-åriga fölsto, förutsatt att din häst tidigare deltagit i Unghästtest. Har den inte gjort det kan du antingen välja att visa den först i unghästtest, därefter grenspecifikt. Alternativt är att du gör precis som innan, deltar i ett allsidigt test i Ridhästtestet (gångarter, extriör och antingen löshoppning eller löshoppning). Se bild längst ner på sidan.
  • Unghästtestet (tidigare kallat 3-årstest) öppnas för 4-åringar som inte gjort unghästtest som 3-åring. De kan få diplom, men kan inte kvala till championat.
  • Åldersgräns för öppen klass vid Ridhästtest(tidigare kallad kvalitetstävlan) tas bort.
  • Öppen klass öppnas även för hingstar. Nu får du delta med sto, hingst eller valack.
  •  Hoppbanan för 4-åringarna modifierad, nu ett galoppsprång i kombinationen istället för två.