Bedömningar 2022

Unghästbedömningar

 

Lördag – söndag 14-15 maj, endast unghästtest. Domare är Ove Stenson (exteriör), Marianne Leffler (hoppning) och Gunbritt Pettersson (ridprov).

Startlistor

Skicka in din hästs möderneinfo här!

Är din häst till salu? Nytt för i år är att SWB Mälardalen ger extra förmåner för alla hästar till salu! Fyll i info om din häst här!

 Fotograf plats finns på plats, Sofie Sköld, och det ingår en valfri, gratis bild till alla till salu-hästar. Dessutom får alla till salu-hästar en liten rosett att fästa i tränset så det syns extra bra, samt såklart extra marknadsföring i våra sociala kanaler!

Kostnad: gratis!

Sista anmälningsdag är måndagen den 9/5.

 

Söndag – tisdag 19-21 juni, endast unghästtest. Domare är Christina Olsson (exteriör), Marianne Leffler (hoppning) och Gunbritt Pettersson (ridprov).

Proposition för unghästtesten

Lördag – söndag 2-3 juli, endast ridhästtest. Domare är Micke Nolin (hoppning), Jan-Ove Olsson (gångarter) och Ove Stenson (exteriör).

 

Fölbedömningar

Datum kommer.

 

Sponsorer under 2022

Vi har härliga priser att dela ut från våra samarbetspartners, och som ni alla känner till är Back on Track ny i gänget och delar ut en MIPS EQ3-ridhjälm till det ekipage som är lagom utbildad för sin ålder och ger ett harmoniskt och väl förberett intryck.
UDS bidrar med fina 5 % rabatt på all veterinärvård för våra mälardalshästar. Uppge ditt medlemsnummer i samband med ditt besök.
Lövsta Stuteri har bidragit med en fri betäckning till det högst bedömda 3-årsstoet i hoppning respektive dressyr med hingstarna Rimaro van de Looise Heide 1434 och Valley 1431.
Ridbyxor för gravida, uppfödning av Mälardarlingar kräver det lilla extra.

Uppdaterade regelverk:

Unghästtest

Ridhästtest

De viktigaste ändringarna:

  • Du kan nu delta grenspecifikt i Ridhästtestet med din 4-åring eller 5-åriga fölsto, förutsatt att din häst tidigare deltagit i Unghästtest. Har den inte gjort det kan du antingen välja att visa den först i unghästtest, därefter grenspecifikt. Alternativt är att du gör precis som innan, deltar i ett allsidigt test i Ridhästtestet (gångarter, extriör och antingen löshoppning eller löshoppning). Se bild längst ner på sidan.
  • Unghästtestet (tidigare kallat 3-årstest) öppnas för 4-åringar som inte gjort unghästtest som 3-åring. De kan få diplom, men kan inte kvala till championat.
  • Åldersgräns för öppen klass vid Ridhästtest(tidigare kallad kvalitetstävlan) tas bort.
  • Öppen klass öppnas även för hingstar. Nu får du delta med sto, hingst eller valack.
  •  Hoppbanan för 4-åringarna modifierad, nu ett galoppsprång i kombinationen istället för två.