På gång i SWB Mälardalen

Löshoppning på Strömsholm

Missa inte chansen att träna löshoppning på Ridskolan Strömsholm inför årets Unghästtest.

Löshoppningen äger rum vid följande tillfällen:
V 14 måndag 30/3
V 15 måndag 6/4
V 16 måndag 13/4
V 17 måndag 20/4
V 18 måndag 27/4
V 19 måndag 4/5

Ridskolan Strömsholm i Röda ridhuset kl 17-20.30

Medhjälpare är studenter och elever från Ridskolan Strömsholm under handledning av lärare.

Anmälan och betalning via Tickster senast torsdag veckan innan respektive tillfälle. Om du har önskemål om starttid kan du ange det vid anmälan (vi kan dock inte garantera att du får den tid du önskat). Starttid meddelas på Ridskolan Strömsholms Facebook fredagen innan respektive tillfälle. Vid förhinder återbetalas kostnaden endast mot uppvisande av veterinärintyg.

Varmt välkommen med din anmälan.

https://www.tickster.com/…/cv41l1gr7…/2020-03-30/loshoppning

 

Löshoppning “Öppen Bana”

Vad? Öppen bana för löshoppning
När? Lördagen den 21 mars från kl 10
Kostnad? 200 kronor
Anmälan: Direkt till vår swish, 123 433 92 63, senast tisdagen den 17e mars
Frågor? Marianne Hedberg, bedömningsledare, 070-461 41 84

Då intresset för löshoppningsträning brukar vara väldigt stort bland våra medlemmar ger vi ytterligare ett tillfälle att träna löshoppning på egen hand. Det är för dig som är medlem hos oss och planerar att visa din häst, och behöver testa teamet kring hästen så allt funkar. Vi tillhandahåller helt enkelt en bana dit ni får komma och prova vingarna på egen hand utan tränare. Ibland blir det lätt så att man förlitar sig på tränaren och gamla vanliga ridhuset, men ibland behöver man komma ut och testa i verkligheten. Banan byggs upp enligt reglementet och vår bedömnings- och tävlingsledare kommer att finnas på plats hela dagen för att svara på frågor som rör själva testet. Det kommer att vara på Flinkbackens Gård i Fjärdhundra lördagen den 21 mars med start från kl 10. Ni får 15 minuter inne på banan och kostnaden är 200 kr. Minst 3, max 16 deltagare. Anmälan är bindande.

Välkomna!

 

Några av våra tidigare evenemang

Vi kickar igång säsongen med en clinic i löshoppning!

Boka in söndagen den 17 februari kl 13 till 17 på Nifsta Gård/Stockholm Seminstation. Till vår hjälp har vi Micke Nolin som visar hur löshoppning introduceras, vilka problem som kan uppstå och hur man löser dem. Vi kommer att få se många övningar, olika hästar med olika förutsättningar. Vi bjuder även på fika, så det är en dag du måste komma på!

När: Söndagen den 17e februari kl 13 till 17.
Var: Stockholm Seminstation, adress Nifsta Gård 762 95 Rimbo.
Tänk på att: Klä er varmt(ridhuset är isolerat) och tänk gärna ut frågor och funderingar vi kan ställa under clinicen.
Frågor? Mejla till agnes.mars@swb.org eller 073-7131900.

För att komma till anmälan: https://goo.gl/forms/X1OQCU90TLszFl1i1

Sista anmälningsdag är måndagen den 4/2, men kan stängas tidigare om det blir fullanmält. Anmälan är bindande.

Pris: 200 kr medlemmar, 300 kr icke medlemmar. I priset ingår fika.
Vill du bli medlem? Här blir du det: http://swb.org/bli-medlem/

Välkomna!

 

Om Mikael Nolin:

Huvuddomare hoppning, Avelsvärderingsnämnen SWB.

Mikael jobbar som unghästutbildare, är aktiv tävlingsryttare och har utbildat en rad hästar upp till svår klass hoppning. Han har genom åren själv visat flertalet hingstar vid bruksprov, bland annat den godkände hingsten Niveau (SWB) 1136 som även har meriter i internationell svår hoppning. Mikael är även uppfödare i mindre skala och är en uppskattad domare vid SWBs unghästtester runt om i landet. Han har ett brett kunnande och intresse inom internationell hoppsport och har varit huvuddomare i hoppning i AVN sedan 2012.

Anmälan öppnar första augusti och stänger 24 augusti. Länk till anmälan: https://goo.gl/forms/uh1qiHS1LkVU9eDD3

Info:

SWB Mälardalen bjuder in till fest! Lördagen den 1 september kl 16 på Lövsta Stuteri, Stjärnborgsvägen 1 i Upplands Väsby.

Vi kommer att servera snacks, mingelbuffé, efterrätt med kaffe samt alkoholfria drycker. Alkoholhaltiga drycker finns till självkostnadspris. Anmälan är bindande, sista anmälningsdag är måndagen den 27 augusti. Avgiften är 200 kr för medlemmar och 250 kr för icke medlemmar.

Betalning sker via Swish (073-7131900 Agnes Mårs) eller via Bankgiro 324-5966 (Mälardalens Varmblodsklubb). Glöm inte att skriva vem/vilka betalningen gäller. Tänker du betala för flera personer får du gärna skriva vilka längst ner här i anmälan.

Kontaktuppgifter till ansvarig:
Agnes Mårs
073-7131900
agnes.mars@swb.org

Fölföreläsning

7 mars, 2017. Succé! Idag var fölföreläsningen, vilken härlig kväll och att så många kom trots ovädret! Tack så mycket Görel Nyman och Sara Grandin för ovärderlig kunskap, och tack till medlemmarna Amanda Fog och Anna-Clara Nord-Ekerling för att ni tog initiativet till föreläsningen.