2017 års domare

Ove Stenson – Exteriör/gångarter – Unghästtest samt fölbedömning

Ove har dömt i SWB Mälardalen under många år och 2017 är inget undantag. Han är A-domare i exteriör och B-domare i gångarter, samt B-tränare i körning. Han dömer inte bara SWB-hästar utan dömer även andra raser. Till vardags jobbar han som hovslagare och håller till utanför Uppsala med sin familj som driver hästgården Lena Prästgård. Tidigare har han fött upp en del hästar, framförallt gångartshästar, men numera är han ”ponnypappa” på heltid.

Marianne Leffler-Averhed – Hoppning – Unghästtest

Marianne är vår ”ständige” hoppdomare. Hon är A-domare i hoppning och njuter av pensionen i Hjo tillsammans med sin man och hundar. Hon har även varit en mycket aktiv tävlingsryttare och deltagit i VM 1970 på hästen Lamona där de kom på en hedrande 6:e-plats.

 

GunBritt Pettersson – Ridprov 3-åringar

GunBritt har nog de flesta som någon gång visat en 3-åring i SWB Mälardalen regi ridit för. Hon är B-domare i gångarter och jobbar på SWB Mälardalens kansli. Hon bor norr om Uppsala i Östervåla där hon har några hästar tillsammans med barnen.

Bo Jenå – Gångarter – 4-åringar (och äldre)

Bosse brukar döma våra 4-åringar, ett av få prov i Sverige han brukar ta sig an. Han är A-domare i gångarter och B-tränare i dressyr samt internationell dressyrdomare. Till vardags har han träningar och är förbundskapten i dressyr. Han bor utanför Flyinge med sin familj där han även har sina rötter.