På gång i SWB Mälardalen

Clinic med Eamon Hickey 17/12

Välkomnna till Mälardalen Young Bloods första arrangemang som är en unghästclinic med Eamon Hickey. Mälardalen Young Bloods är SWB Mälardalens ungdomsutskott för dig upp till och med 25 år. Clinicen är öppen för alla, men priset är olika beroende på medlemsskap eller inte. Löser du medlemsskap nu, gäller det även för 2022! Anmälan är bindande, och platserna är begränsat till 50 st för att publiken ska få en bra möjlighet till kommunikation med Eamon. Clinicen kommer att handla om unghästar, föl, inridning och lastträning. Eamon är en högst uppskattad tränare för hästar i alla åldrar och han är en problemlösare som verkligen kan hjälpa dig i din utveckling som hästmänniska.

Anmälan: sista anmälningsdag är fredagen dagen den 10 december kl 20.
Plats: Strömsholm Hultet 1, infart vid slottet.
Tid: kl 18
Vaccinationsbevis/Covid-19pass behövs.

Tänk på: ta med VARMA KLÄDER, filtar mm., men lämna hunden hemma.
Mälardalen Young Bloods kommer att sälja fika på plats som går till deras aktiviteter.

Priser
För medlemmar:
Alt. A = 25 år eller yngre: 200 kr.
Alt. B = Äldre medlemmar: 250 kr

Ej medlem:
Alt. C = 25 år eller yngre: 250 kr.
Alt. D = Äldre: 350 kr

Betalning via Swish i samband med anmälan, 123 433 92 63, märk betalningen med “clinic”.

Har du frågor, kontakta Julia Grenmark på 0723-29 18 11

Varmt välkomna!

Några av våra tidigare evenemang

 

Saluhästvisning & medlemsmingel. 

SWB-hästar i alla åldrar och utbildningsnivåer. Under dagen bjuder vi på medlemsmingel med enklare lunch och en mumsig fika för alla, där vi även passar på att ha prisutdelning. Lördagen den 30/10 mellan kl 10 till 16 kommer SWB Mälardalen att anordna en saluhästvisning på Jällaskolan i Uppsala med medlemsmingel och prisutdelning. Mälardalen bjuder på enklare lunch klockan 12, och fika under dagen, och hoppas på en fantastisk dag med många kära återseenden och förhoppningsvis en hel drös sålda hästar. Oavsett om du är på hästjakt eller bara är nyfiken är du varmt välkommen!

Hästarna visas upp efter förmåga och det finns ingen gräns för ålder eller utbildningsnivå, utan alla SWB-hästar (minst tilläggsregistrerade i SWB) är välkomna! Varje häst visas i valfritt format som säljare tror är mest fördelaktig för hästen, t ex visa vid hand, löshoppning, helt lös, uppsutten hoppning/dressyr eller en mix av det. Efter visningen har hästen tillgång till en box under en begränsad tid så att eventuella intressenter har möjlighet att se hästen på nära håll och prata med säljaren. Fotograf finns på plats.

Är du publik? Anmäl kostnadsfritt här!

Uppdaterad fredag den 29/10 kl 23 Tidsprogram och presentation av alla hästar

 

Vill du visa häst?

Sista anmälningsdag är torsdagen den 21/10 (bindande). Platserna är dock begränsade och kan ta slut innan dess. Kostnad: 500 kr/häst. Vid två eller fler kostar det 250 kr/ytterligare häst. Ex. 2 hästar kostar 750 kr, 3 hästar 1000 kr. I priset ingår en bild från fotografen via presentkort. Viss hjälp med visning/förberedelse kan vi eventuellt hjälpa till med, kontakta oss med önskemål så ska vi försöka hjälpa dig så gott det går!

SWB Mälardalen tillhandahåller endast själva visningen, och tar inget juridiskt ansvar utan förmedlar endast kontakten mellan köpare och säljare som själva ansvarar för affär och korrekta uppgifter.

Mer info och anmälan häst

Varmt välkomna önskar SWB Mälardalen

Vi kickar igång säsongen med en clinic i löshoppning!

Boka in söndagen den 17 februari kl 13 till 17 på Nifsta Gård/Stockholm Seminstation. Till vår hjälp har vi Micke Nolin som visar hur löshoppning introduceras, vilka problem som kan uppstå och hur man löser dem. Vi kommer att få se många övningar, olika hästar med olika förutsättningar. Vi bjuder även på fika, så det är en dag du måste komma på!

När: Söndagen den 17e februari kl 13 till 17.
Var: Stockholm Seminstation, adress Nifsta Gård 762 95 Rimbo.
Tänk på att: Klä er varmt(ridhuset är isolerat) och tänk gärna ut frågor och funderingar vi kan ställa under clinicen.
Frågor? Mejla till agnes.mars@swb.org eller 073-7131900.

För att komma till anmälan: https://goo.gl/forms/X1OQCU90TLszFl1i1

Sista anmälningsdag är måndagen den 4/2, men kan stängas tidigare om det blir fullanmält. Anmälan är bindande.

Pris: 200 kr medlemmar, 300 kr icke medlemmar. I priset ingår fika.
Vill du bli medlem? Här blir du det: http://swb.org/bli-medlem/

Välkomna!

Om Mikael Nolin:

Huvuddomare hoppning, Avelsvärderingsnämnen SWB.

Mikael jobbar som unghästutbildare, är aktiv tävlingsryttare och har utbildat en rad hästar upp till svår klass hoppning. Han har genom åren själv visat flertalet hingstar vid bruksprov, bland annat den godkände hingsten Niveau (SWB) 1136 som även har meriter i internationell svår hoppning. Mikael är även uppfödare i mindre skala och är en uppskattad domare vid SWBs unghästtester runt om i landet. Han har ett brett kunnande och intresse inom internationell hoppsport och har varit huvuddomare i hoppning i AVN sedan 2012.

Anmälan öppnar första augusti och stänger 24 augusti. Länk till anmälan: https://goo.gl/forms/uh1qiHS1LkVU9eDD3

Info:

SWB Mälardalen bjuder in till fest! Lördagen den 1 september kl 16 på Lövsta Stuteri, Stjärnborgsvägen 1 i Upplands Väsby.

Vi kommer att servera snacks, mingelbuffé, efterrätt med kaffe samt alkoholfria drycker. Alkoholhaltiga drycker finns till självkostnadspris. Anmälan är bindande, sista anmälningsdag är måndagen den 27 augusti. Avgiften är 200 kr för medlemmar och 250 kr för icke medlemmar.

Betalning sker via Swish (073-7131900 Agnes Mårs) eller via Bankgiro 324-5966 (Mälardalens Varmblodsklubb). Glöm inte att skriva vem/vilka betalningen gäller. Tänker du betala för flera personer får du gärna skriva vilka längst ner här i anmälan.

Kontaktuppgifter till ansvarig:
Agnes Mårs
073-7131900
agnes.mars@swb.org

Fölföreläsning

7 mars, 2017. Succé! Idag var fölföreläsningen, vilken härlig kväll och att så många kom trots ovädret! Tack så mycket Görel Nyman och Sara Grandin för ovärderlig kunskap, och tack till medlemmarna Amanda Fog och Anna-Clara Nord-Ekerling för att ni tog initiativet till föreläsningen.